Hvad er kinesiologi?

 

Kinesiologi betyder 'læren om bevægelse'.

Indenfor kinesiologien kalder man en 'behandling' en kropafbalancering/afbalancering.
I kinesiologi bruger vi muskeltesten til at kommunikere med kroppen. Muskeltesten består af lette tryk mod eks. en arm eller et ben, og fungerer som biofeedback fra kroppen, psyken og følelserne. Det opleves ofte meget fascinerende at opleve, hvordan kroppen svarer på kinesiologens spørgsmål udenfor ens 'vilje'. På denne måde kan vi komme i kontakt med energiubalancer som ellers ville være skjult for os. F.eks kan vi teste om forskellige fødevarer er gode, neutrale eller dårlige for os. 

Ofte er oprindelsen af et fysisk problem en følelsesmæssig ubalance. Det kunne være dengang man var lige ved at køre galt, chokket satte sig et sted i kroppen og man har siden udviklet ondt i ryggen. Eller dengang den første kærlighed gik sin vej og man aldrig rigtig fik modet igen, 30 år senere sidder man med brystsmerter og dårlig vejrtrækning. 

Energiubalancer kan være resultat af eks. stress, tidlige traumatiske oplevelser, operationer, ulykker, dårlig kost og meget andet.

Lidt historie.

Kinesiologien er en videreudvikling af den klassiske akupunkturs principper/Østens medicin, der kan spores 5000 år tilbage. Her ses mennesket som en helhed, som en del af et større hele. 

Kinesiologien opstod i 1960erne. Kiropraktikeren George Goodheart var foregangsmanden, der opdagede sammenhængen mellem muskler og energibaner/meridianer. Ved hjælp af muskeltest og massage/akupressur fandt man ud af at genoprette energistrømmen i kroppen. Der har siden været mange, der har videreudviklet kinesiologiens metoder/teknikker. I Danmark har kinesiologien været tilgængelig i ca 30 år.

Der undervises i principperne flere steder i Danmark, jeg har fortrinsvis taget min uddannelse ved Edel Hovgaard i Vejle, som har været med siden starten.